cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

After upgrade to auctane/api 2.3.2, orders on Magento 2.4.5-p1 store no longer syncing

Magento2User
Rookie

We ran a routine Composer Update and ended up with auctane/api 2.3.2 on our Magento 2.4.5-p1 store.  Prior to the update, the orders were syncing from Magento into ShipStation without a glitch.  After the upgrade, new orders stopped syncing.

The connection between Magento and ShipStation seems to be working.  Test Connection returns green status.  Fulfilling existing orders updates the status in Magento.  Only the new orders will not sync.

Contacted ShipStation support, other than being polite, they are pretty helpless.  It appears the developers behind auctane/api do not even perform QA before releasing the code.

12 REPLIES 12

Hey there @Magento2User

 

From checking our Knowledge Base article, i'm seeing that 2.4.3 is likely the latest version that we are fully compatible with at this time. I definitely understand wanting to update as soon as possible, and im confident our team is working to be compatible with this newest update. You can read that full article here

 

Its terrific that you've reached out to the support team, that is definitely the right call when you see orders not syncing. 

 

I hope this helps 🙂

From Moderator Davis, May the force be with you!

Robber
New Contributor

We're moving our selling channel to Magento 2.4.5 p1 with PHP 8.1 and the Auctane/API /Shipstation extension at the moment doesn't support this. We launch in a couple of weeks and will no longer be able to use Shipstation. Have you found a solution for your problem yet??

Howdy @Robber

 

Thanks for joining us here in the community! 

 

I know the team is absolutely planning on supporting this new update. It is in the works, but I do not yet have an ETA. As soon as I hear of any updates on the Magento integration, i'll make sure to relay that info here 🙂 

From Moderator Davis, May the force be with you!

atl
New Contributor

Hi Davis,

I am using Magento 2.4.5. and not able to connect. I have tried Shipstation support which has been a waste of time, the best I can get is to downgrade to Magento 2.4.3!

I am seeing authentication failure on Shipstation and the server is receiving a connection. I am trying to investigate myself via Postman Api. I have not been able to find any documentation for the Auctane Api, so I can tried and connect from Postman. i.e. All I am trying to find is what is the key naming/setup for the authentication header etc. Any pointers?

Thanks

@atlThere are a number of posts in the ShipStation community that go into the simple tweaks that are necessary to get ShipStation and Magento playing nicely. We've moved from Magento 1 to 2 and are quick adopters to take new Magento releases live. We've marched up the ranks from the early 2.x.x all the way up to 2.4.6-p1 and can confirm that ShipStation works.

Here are my notes for when we update and ShipStation / Magento stop connecting properly. This was for the OLD version of Auctane_Api and may not be applicable to the recently released v2.4.1

Go view the Log file. Check for the Line 312 error.

If so... change the line in Export.php to:

if (empty(trim($internalNote->getComment() ?? ''))) continue;

Save and it should be fixed.

New Line = if (empty(trim($internalNote->getComment() ?? ''))) continue;
Old Line = if (empty(trim($internalNote->getComment()))) continue;

Hope that helps.

Aloha

lopez
Occasional Contributor

Thank you, this fix worked for me.

lopez
Occasional Contributor

Does not work with Magento 2.4.6

ShipStation really needs to keep up with the updates or at least be transparent about them to the merchants.

Replied to wrong user. Content removed.

This "service" isn't very mobile friendly.

Aloha

Moved:

Hello amazing Community members, This comment has been moved to it's own thread to avoid any confusion and help get more community outreach. This comment has been moved into it's on thread since it would be

@lopez

My reply was not directed to you. I apologize if it came across that way. The response was to the original post in regards to...

After upgrade to auctane/api 2.3.2, orders on Magento 2.4.5-p1 store no longer syncing

If you don't have a SYNC issue why post in this thread? Your post is precisely how threads go off topic and in the end clutters up the solution. You need to start your own thread as it pertains to your specific issue.

Aloha

sales142
Contributor

Try this:

Go view the Log file. Check for the Line 312 error.

If so... change the line in Export.php to:

if (empty(trim($internalNote->getComment() ?? ''))) continue;

Save and it should be fixed.

Aloha

The reason Auctane Shipstation 2.4.1 does not work on M 2.4.6 is because it uses Zend library, removed from M 2.4.6 and replaced with Laminas. Auctane devs need to update the code with Laminas.

main.ERROR: Impossible to process constructor argument Parameter #15 [ <required> Zend\Http\Client $zendClient ] of Auctane\Api\Model\Carrier\Shipping class